Zorgvuldig geselecteerde zaden van topkwaliteit | Snelle bezorging | Duurzaam verpakt en verzonden

Khayelitsha

Bij elke aankoop die jij doet doneren wij een percentage van 10% aan de moestuin projecten in Khayelitsha, Kaapstad, Zuid-Afrika. Je hoeft verder niks te doen.

Over Khayelitsha

Khayelitsha is één van de grootste townships ter wereld. Momenteel wordt het aantal inwoners geschat op ongeveer 3 miljoen. De inwoners van Khayelitsha zijn grotendeels werkloos. Dit komt doordat er te weinig werkplekken zijn in Zuid-Afrika. Omdat het grootste deel van Khayelitsha geen werk heeft en dus geen geld heeft biedt Seedbee projecten aan waardoor er wordt geleerd om zelf eten te verbouwen. De bevolking van Khayelitsha is hierdoor beter instaat om zichzelf te onderhouden.

Een eigen moestuin

Inmiddels krijgt een steeds groter deel van de huishoudens van Khayelitsha een eigen moestuin. De bevolking leert hoe ze op een zo effectief mogelijke manier een moestuin kunnen onderhouden. Omdat er ook een waterschaarste heerst in Kaapstad wordt er aangemoedigd om groenten te planten die vooral zelfvoorzienend zijn. De meeste moestuinen worden goed bijgehouden en liggen er leuk bij. Zoals op de afbeelding maakt de bevolking van Khayelitsha er echt iets moois van!

De planten gebruiken

Wanneer de groenten klaar zijn om te gebruiken wordt deze door de bewoners geoogst. Met deze groenten worden lokale gerechten bereidt. Dankzij de moestuinen worden er dagelijks maaltijden geoogst voor vele gezinnen. De gezinnen eten deze maaltijden gezamenlijk rondom een zelfgemaakte vuurhaard. Dankzij de zaden van Seedbee kunnen de bewoners van Khayelitsha bezig blijven met het onderhouden van hun moestuinen!

Via deze Instagram kan je op de hoogte gehouden worden!